Gulasz z serduszek z pieczarkami
Rodzaj przepisu: Dania główne
Kuchnia: Polska
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
Całkowity czas: 
 
Składniki
  • 500 g serduszek
  • 300 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 śmietana 18% (250g)
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
Instrukcje
  1. Serduszka oczyszczamy z błonek, odkrawamy tłuszcz i tętnice. Każde serduszko przekrawamy na pół. Oczyszczamy z krwi płucząc dokładnie zimną wodą.
  2. Cebulę kroimy w kostkę, dusimy na maśle do zeszklenia. Dodajemy serduszka i smażymy mieszając, aż zbrązowieją.
  3. Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykrywką na małym ogniu przez ok. 20 minut.
  4. W kubku stopniowo mieszamy śmietanę z sosem z duszenia. Dodajemy z powrotem do patelni i mieszamy.
Recipe by FoodTrek at http://foodtrek.pl/gulasz-z-serduszek-pieczarkami/