Rodzaj przepisu: Dania główne
Kuchnia: Tunezyjska
 
Składniki
  • 4 jajka
  • 4 pomidory
  • 4 papryczki chili
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżki oleju
  • ½ łyżeczki kminku
  • sól, pieprz
  • bazylia
Instrukcje
  1. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy posiekaną papryczkę chili i smażymy mieszając ok. pół minuty, po czym dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy mieszając przez jeszcze ok. 2 minuty.
  2. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, kminek, bazylię, sól i pieprz. Mieszamy, po czym formujemy cztery wgłębienia.
  3. Do wgłębień wbijamy jajka. Zmniejszamy ogień i gotujemy do ścięcia się białka.
Recipe by FoodTrek at http://foodtrek.pl/szakszuka/